27. november 2020 Af Tilbud i Danmark 0

Sådan sparer du penge som studerende

Det kan være svært at spare penge, hvis man er studerende og skal leve af sin SU. Livet på erhvervsuddannelserne, gymnasierne og universiteterne kan være dyre, og som studerende er dit budget derfor begrænset i forhold til, hvis du var i et fuldtidsjob. Du har dog stadig visse forpligtelser, der skal betales hver måned. Disse inkluderer udgifter som de fleste andre voksne også har, såsom omkostninger til husleje og bolig, elektricitet, vand og varme, transport, internet og streaming/tv, bøger, rejser, mad og drikkevarer. Og derudover kommer der selvfølgelig også uforudsete udgifter og udgifter til fritid.

Medmindre du arbejder deltid i 20 timer om ugen, hvilket i sig selv er svært som fuldtidsstuderende, har du brug for effektiv pengestyring for at holde din økonomi under kontrol. Ved at udnytte din status som stuerende og bruge den rigtige plan for pengebesparelse er der gode penge at spare. Det vil vi komme nærmere ind på herunder.

Sådan sparer du penge som studerende

Start med at lave et månedligt budget

Brug et regneark, og registrer, hvor mange penge, som du i gennemsnit har til rådighed hver måned. Skriv dine faste udgifter ned, såsom din månedlige husleje, transportudgifter, faste internet- og mobiltelefonregninger. Madudgifter kan dog variere, men skriv gerne den gennemsnitlige daglige udgift ned også. Når du har noteret alle dine grundlæggende udgifter, skal du se om der er penge tilbage, som du kan ligge til side til opsparing.

Selvom det kan se ud som om dette månedlige budget ikke giver dig nogle besparelser, hjælper det dig alligevel med at holde et overblik over din økonomiske plan, som derefter fremadrettet vil være nemmere at overholde.

Noter hvad du bruger penge på

Når du er færdig med at lave dit månedlige budget ud fra overstående model, skal du bruge dit ark med dit budget i til at registrere dine tilbagevendende udgifter. Du vil være i stand til at spore dine udgifter og indtægter og også være i stand til at estimere, hvor mange kontanter du har tilbage til dig selv når alle dine udgifter er dækket og betalt. Ved hjælp af disse poster kan du finde ud af, hvor du kan spare penge henne. Inddel dine udgifter i kategorier, der ikke er så vigtige for dig, som du kan leve uden, eller hvor du ved, at du kan bruge mindre penge på, hvis det skal passe ind i dine planer for et budget.

Få flere tips og tricks for studerende lige her.