17. december 2020 Af Tilbud i Danmark 0

Hvad er en byggesagkyndig?

Hvad er en bygningssagkyndig?

En byggesagkyndig laver tilstandsrapporten på vegne af sælgeren. Er man køber, kan man også bruge en byggesagkyndig, her vil han få lavet en gennemgang af dit hus og til at få uddybet skaderne i tilstandsrapporten. 

Sælge bolig

Når man skal sælge sin bolig er det en god idé med en tilstandsrapport, og det er nødvendigt, hvis der skal tegnes en ejerskifteforsikring. Byggesagkyndig vil i forbindelse med udarbejdelsen af tilstandsrapporten give en grundig beskrivelse af boligens tilstand. En byggesagkyndig kan også hjælpe dig med et førsyn på din bolig, inden tilstandsrapporten udarbejdes. Førsyn har samme fremgangsmåde som en tilstandsrapport, hvor den hyggesagkyndige gennemgår boligen. Det gode ved et førsyn er, at sælgeren får mulighed for at udbedre eventuelle anmærkninger, den byggesagkyndige skal notere, inden det ender i selve tilstandsrapporten. Derved får sælgeren mulighed for at udbedre det, der ellers var kommet i tilstandsrapporten.

 

Købe bolig

Når man skal købe en bolig, kan være svært at overskue tilstanden på drømmeboligen. Man kan med en byggesagkyndig få hjælp med køberrådgivning, hvor man får rådvigning samt vurdering af det byggetekniske på boligen. Man vil sammen med den byggesagkyndige gennemgå den ønskede bolig, hvor man kan blive klogere på fejl og mangler. Man vil også her blive informeret om tilstandsrapporten, energimærkning samt få vuderet omfanget af boligens skader og forbedringspotentiale, samt omkostning hertil. Derudover modtager man en præcis digital rapport der indeholder beskrivelser af rådgivningen samt billeddokumentation. På denne måde undgår man ubehagelige overraskelse senere i processen, når den byggesagkyndige har fundet fejlene på forhånd. Man kan derved købe sin drømmebolig med vished og ro i maven, der bygger på et kompetent grundlag, da den byggesagkyndige er uddannet i at sikre dig overblik over en boligs udfordringer og potentiale, så man ved præcis, hvad man går indtil.

 

Vedligeholde bolig

Skal man sælge sin bolig, der ofte er den dyreste og vigtigste investering i sit liv, kan en byggesagkyndig også hjælpe med et serviceeftersyn af boligen, præcis som man servicerer sin bil. Man får altså et indgående kendskab til sin bolig med et boligeftersyn lavet af den byggesagkyndige, hvilket kan være en stor fordel, hvis man lige har købt ny eller sin første bolig. Den byggesagkyndige vil på baggrund af sin byggetekniske viden udarbejde en digtial rapport over boligen, der indeholder anbefalinger til vedligeholdelse og istandsættelse i fremtiden, samt energibesparende tiltag.

For at læse mere om byggesagkyndig, klik på linket her byggesagkyndig