25. marts 2021 Af Tilbud i Danmark 0

Har du også fået symptomer på stress?

Hvis du også har fået Symptomer på stress så er det vigtigt at du gør noget ved det. Stress er en farlig ting, som du ikke vil have skal udvikle sig til noget mere. Der findes forskellige symptomer på stress og de viser sig forskelligt på os. Nogle får fysiske symptomer og andre får psykiske symptomer. Det vigtige er, at du kan mærke at du er ved at ændre dig og at du ikke har det så godt som du havde det tidligere. Det skal tages meget alvorligt. Hver gang, specielt hvis du har oplevet det før. 

Hvilke symptomer findes?

Listen er lang. Den er meget lang og den er utømmelig. Det er den fordi vi alle sammen reagerer forskelligt på det, der sker i vores liv. Hvis man skal nævne nogle ting så er disse symptomer ret typiske: Du har svært ved at sove om natten og vågner mange gange. Du har svært ved at samle din appetit og spiser ikke så meget. Du har svært ved at koncentrere dig og får ikke lavet så meget som du plejer. Du har svært ved at fungere på grund af hovedpine eller spændinger i musklerne. 

Du har svært ved tage beslutninger og føler at du går i ring. Det er nogle af tingene. Dertil er der også angst for at gå ud, at du føler dig rørstrømsk og har svært ved at holde tårerne tilbage når du taler med andre mennesker. At du føler dig nervøs og har ikke lyst til at prøve noget nyt. Som sagt – listen er utømmelig.

Hvad skal du gøre?

Du skal søge hjælp. Du skal gå til din læge og sige at du har det skidt, så du kan få hjælp til at bearbejde din stress og dit liv i det hele taget. Du vil blive henvist til en psykolog, eller til en stress coach, som vil hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er galt og hvordan det er opstået.

Måske er det jobrelateret, måske er det på den private front og måske er det uudløste drømme, forventninger og håb til dit liv, som går og tynger dig og gør dig skuffet over livet. Uanset hvad, så er det noget, der påvirker dig og som gør at du ikke kan gå og lade som om, der ikke er noget galt. Fordi du er faktisk syg og har brug for hjælp. Og der er hjælp at hente.