25. november 2020 Af Tilbud i Danmark 0

Alt hvad du bør vide om mundbind

Mundbind skal efterhånden anvendes de fleste steder, hvor vi bevæger os hen. Men ved ud alt, hvad du har brug for at vide omkring mundbind? Ellers vil vi hjælpe dig på vej herunder med at komme ind på, hvordan

Hvordan fungerer mundbind?

Mundbind er beregnet til at beskytte folk mod at blive smittet, mens de er ude i offentligheden. De hjælper således med at forhindre skadelige luftpartikler i at komme ind i munden og næsen og videre til andre personer, som du er i tæt kontakt med.

Det anbefales dog stadig at du fortsætter med at udøve sikker social afstand til andre, med andre ord altså holder god fysisk afstand, gerne på 1 til 2 meter. Mundbind bør dermed ikke erstatte social afstand, men fungerer som et supplement dertil.

Hvem skal bruge mundbind?

Alle over 12 år skal bære mundbind, når de er ude i offentligheden. Det er især vigtigt at dække dit ansigt, når du handler eller rejser med transport, eller er andre steder, hvor der generelt samles mange mennesker på samme tid.

Der er dog også andre end børn, som er fritaget fra at bruge mundbind. Det inkluderer således enhver, der har problemer med at trække vejret, uarbejdsdygtig eller andre skavanker, som på anden måde gør dem ude af stand til at fjerne mundbindet uden hjælp.

Hvilke typer af mundbind findes der?

Der findes tre hovedtyper af mundbind, som vi vil komme nærmere ind på herunder.

Stofmundbind til ansigtet er ansigtsovertræk lavet af husholdningsartikler eller lavet derhjemme af almindelige materialer i stof. En ansigtsbeklædning i form af stofmundbind hjælper med at forhindre spredning af virussen fra bæreren til andre. Dette er især vigtigt, da nogle mennesker er inficeret, men ikke viser symptomer.

Kirurgiske masker betegnes også som engangsmundbind og bruges typisk indenfor sundhedsindustrien. De passer på tværs af næse og mund og beskytter mod store dråber i luften. Kirurgiske masker er for løse til at beskytte mod alle bakterier, og de blokerer heller ikke de mindste partikler, der kan medføre coronavirus.

Åndedrætsmasker er også kendt under betegnelsen medicinske åndedrætsmasker, og er tætsiddende åndedrætsmasker, der reducerer eksponeringen overfor partikler, herunder aerosoler til små partikler og store dråber. Disse masker filtrerer mindst 95% af luftbårne partikler ud. De anbefales dog kun til brug af personale indenfor sundhedsvæsnet, der har brug for beskyttelse mod både luftbårne og væskefarer partikler. Disse masker må derfor ikke bruges uden for sundhedssystemet og af almindelige borgere.